PERS

Fijn dat je ons wilt helpen aandacht te geven aan dit buurtinitiatief! Download hieronder diverse afbeeldingen en maak gebruik van het persbericht.

Nog een leuk extra weetje:
Dit initiatief is ontstaan bij drie buren uit de Rivierenbuurt. Zij vonden dat, omdat er in de wijk altijd al zo lekker wordt uitgepakt rond de kerstperiode (en ver daarvoor), de wijk zelf daar ook wel iets aan kan bijdragen! Een kerstboom plaatsen is het minste. De feestelijke omranding moeten we helaas uitstellen vanwege de oplopende besmettingen. Maar, gelukkig hebben we de foto’s nog van vorig jaar :).

We zijn weer heel blij dat we gebruik mogen maken van het buurtbudget en dat we de boom kunnen plaatsen. En het allermooiste is dat daar omheen wederom allerlei symbolische vormen van verlichting zijn ontstaan! Deze vind je terug op de kalender.


P E R S B E R I C H T


SOESTERKWARTIER BRENGT VERLICHTING 2021
Kerstboom – Voor de Emmaüskerk – 11 t/m 27 december 2021

Op 11 december 2021 wordt, voor het tweede jaar op rij, een grote kerstboom verlicht voor de Emmaüskerk. De boom blijft t/m 27 december verlichting geven aan het Soesterkwartier.

In deze periode zijn er ook allerlei initiatieven die het gevoel van verlichting zullen onderstrepen. Winkeliers, ondernemers en andere betrokkenen uit het Soesterkwartier, zetten zich in deze periode extra in voor verlichting in de wijk. De organisatie wil ook de andere buurtbewoners stimuleren om te kijken naar elkaar. “Juist nu moeten we wat beter op elkaar letten, de dagen zijn al donker genoeg,” aldus de organisatie. “Een oudere buurvrouw, een zieke buurman, of gewoon iemand die veel alleen is, zomaar wat voorbeelden van situaties die we in iedere straat tegen kunnen komen. Zo ook in het Soesterkwartier. We willen met de boom de buurt wat gezelligheid bieden, maar vooral ook stimuleren om zelf alert te zijn en misschien eens iets (extra’s) te doen voor de mensen om je heen.” De organisatie verbindt diverse initiatieven die al genomen worden op dit vlak, bijvoorbeeld de Engelenactie. “Deze actie is een initiatief van de Buurtkerk. Je kunt je aanmelden als engel of je meld iemand aan die wel een engel kan gebruiken. Het idee is dat je iets leuks of lekkers bedenkt, dat op de stoep zet bij iemand, aanbelt en wegrent. De ander is dan in het geheim verrast!” Deze en nog veel meer dingen die georganiseerd worden, kun je terugvinden op www.soesterkwartierverlicht.nl. Uiteraard moet er rekening gehouden worden met de coronamaatregelen, de activiteiten worden hier op aangepast.

KERSTVERLICHTINGSROUTE
Natuurlijk kan het Soesterkwartier ook zelf weer massaal verlichting brengen door het versieren van huizen en straten. Vorig jaar heeft Marisca Jacobi van iaMeventz een mooie route samengesteld. Dat werd met groot succes ontvangen door honderden Soesterkwartierders, Amerfoorters en omwonenden. Dus dit jaar weer terug: de kerstverlichtingsroute! Soesterkwartierders worden opgeroepen om hun huizen en straten extra uitbundig te verlichten, zodat er weer een mooie route kan worden uitgestippeld. “Doe dit uiterlijk op 5 december, dan kunnen wij vanaf 6 december bezig met een mooie route,” zegt Jacobi. Op 11 december tussen 15.00 uur en 17.00 uur kan de route (gratis) worden afgehaald bij de boom. Vanaf dat moment is de route ook digitaal beschikbaar soesterkwartierverlicht.nl.

HART ONDER DE RIEM
Tot slot zet de organisatie nog eens vijf wijkbewoners in het zonnetje. Je kan een Soesterkwartierder opgeven als je vindt dat hij of zij wel een bemoediging of compliment kan gebruiken. Er worden vijf mooie kerstpakketten uitgedeeld! “Het is bijzonder om niets vermoedende mensen de deur te zien openen en vervolgens hun verbaasde blik te zien omvormen naar een blij gezicht,” zegt de organisatie. Aanmelden kan tot 15 december 2021 op www.soesterkwartierverlicht.nl.